Featured post

SSC Recruitment 2017 | Vacancy Details | Notification of CGL CHSL

SSC Recruitment 2017, SSC Announced the Calendar for CGL 2017 and the SSC CGL 2017 Notification is going to release in the month of March...

Wednesday, 27 January 2016

Objective Type GK Questions for SSC CGL 2017 General Knowledge

General Knowledge Objective Type Questions with Answers for SSC CGL 2016-2017. Important GK Tricks and Online Test Series for Competitive Exams 2017. Download free pdf of Current Affairs and GK.
     1.       CENVAT is related to—
(A) Sales Tax
(B) Excise Duty
(C) Custom Duty
(D) Service Tax
     2.       Which state produces maximum rice in the country ?
(A) West Bengal
(B) Uttar Pradesh
(C) Madhya Pradesh
(D) Maharashtra
     3.       Which one of the following does not contribute to pollution ?
(A) Hydroelectric Power Plant
(B) Atomic Power Plant
(C) Thermal Power Plant
(D) Nuclear Power Plant
     4.       Software needs to be protected against–
(A) fire, flood, lightning and rock slides
(B) unauthorised access
(C) worms and viruses
(D) Both (B) and (C)
     5.       Find the odd one–
(A) Limestone
(B) Slaked iron
(C) Marble
(D) Chalk
     6.       Which one of the following polymers is used for making bulletproof material ?
(A) Polyvinyl chloride
(B) Polystyrene
(C) Polyethylene
(D) Polyamide
     7.       Which scale is used to measure the intensity of earthquake?
(A) Richter
(B) Metric
(C) Centigrade
(D) Newtow
     8.      More than 90% of the rock forming minerals in the earth’s crust consist –
(A) Carbonate
(B) Oxide
(C) Sulphides
(D) Silicate
     9.        Externality theory is the basic theory of the following branch of Economics–
(A) Macro Economics
(B) Environomics
(C) Fiscal Economics
(D) International Economics
     10.   The first woman to conquer Mount Everest twice is–
(A) Surja Lata Devi
(B) Jyoti Randhawa
(C) Santosh Yadav
(D) Suma Shirur
Answers : 1.(B), 2.(A), 3(A), 4(D), 5(B), 6(C), 7(A), 8(D), 9(D), 10(C)

1 comment:

  1. SIR ANS OF Q.NO-9 IS B) - Environomics
    PLS CONFIRM

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...