Featured post

SSC Recruitment 2017 | Vacancy Details | Notification of CGL CHSL

SSC Recruitment 2017, SSC Announced the Calendar for CGL 2017 and the SSC CGL 2017 Notification is going to release in the month of March...

Saturday, 28 January 2017

Objective Type GK Questions for SSC 2017 2018 General Knowledge 2017

Objective type GK Questions 2017 2018 for SSC CGL CHSL and CPO 2017. Get Free Study Material GK and Current Affairs to Crack one of the most popular Exam in India. Here We have GK Questions with Answers 

Click Here for Complete General Knowledge

1.       In which city, the maximum foreign companies are registered ?
(A) Bangalore
(B) New Delhi
(C) Gurgaon
(D) Mumbai

Answer : New Delhi
2.       Which plan has been extended upto both rural and urban areas ?
(A) Prime Ministers Employment Scheme
(B) Jawahar Rojgar Yojana
(C) Nehru Rojgar Yojana
(D) None of these
Answer : Nehru Rojgar Yojana
3.       Which state produces maximum Soyabean ?
(A) Madhya Pradesh
(B) Uttar Pradesh
(C) Bihar
(D) Rajasthan
Answer : Madhya Pradesh
4.       Agriculture Price Commission and Indian Food Corporation were constituted in—
(A) 1960
(B) 1965
(C) 1966
(D) 1969
Answer : 1965

5.       Government has launched E– Passport Scheme. The first E– Passport was issued to—
(A) Dr. Manmohan Singh
(B) Mr. Pranab Mukherjee
(C) Mrs. Pratibha Patil
(D) Mr. Somnath Chaterjee
Answer : Mrs. Pratibha Patil

6.       Government has extended Mid Day Meal Scheme to cover the students upto class—
(A) 6th
(B) 7th
(C) 8th
(D) 10th
Answer : 8th

7.       Indian Banks have the maximum foreign branches in—
(A) Bangladesh
(B) U.K.
(C) USA
(D) Sri Lanka
Answer : U.K

8.      The First ‘Garib Rath’ has been flagged off between—
(A) Delhi—Patna
(B) Delhi—Chennai
(C) Delhi—Mumbai
(D) Amritsar—Saharsa
Answer : Amritsar—Saharsa
9.       Pradhanmantri Bharat Jodo Pariyojana is related to—
(A) Communication
(B) Social Integration
(C) Linking of Rivers
(D) Development of Highways
10.   ‘India Brand Equity Fund’ was established in—
(A) 1996
(B) 1997
(C) 1995
(D) 1992
Answer : 1996



  • One who attends to the disease of the eye is– Oculist.
  • The substance used to bring down body temperature in high fever – Antipyretics
  • Inventor of Cinema –  A.L. and L.J. Lumiere (France)
  • Inventor of Alfred Nobel – Dynamite
  • National Brain Research Centre is situated in– Gurgaon
  • Phenol is used in the manufacturing of– Bakelite
  • Which materials are employed as solder in soldering operation in electronics? – Lead and Tin
  • Waves used in a night vision apparatus – Infrared waves
  • In human body, the structure to which the appendix is attached is The large intestine
  • The Spinal Cord controls Reflex Actions

7 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...