Featured post

SSC Recruitment 2017 | Vacancy Details | Notification of CGL CHSL

SSC Recruitment 2017, SSC Announced the Calendar for CGL 2017 and the SSC CGL 2017 Notification is going to release in the month of March...

Monday, 23 January 2017

Objective Type GK and Current Affairs for SSC 2017

Objective Type GK Questions and Answers for SSC CGL 2017 Study Material for SSC CHSL and CPO Get GK Questions 2017 for Competitive Exams Aspirants can download pdf file for the same Current Affairs MCQ



1.   Who was appointed as the Director of the Central Bureau of Investigation in January 2017?
a) Rakesh Asthana 
b) Alok Kumar Verma
c) Anil Sinha
d) None of the above
Answer : Alok Kumar Verma


2.   Which country recently became an associate member of European Organization for Nuclear Research (CERN)? 
a) Pakistan 
b) China 
c) India 
d) Bangladesh 
Answer : India


3.   The Union Government accepted this State Government’s draft proposal, which seeks to remove legal hurdles to Jallikattu bull taming sport.
a) Andhra Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Telangana
d) Karnataka
Answer : Tamil Nadu


4.   Name the three states that on 21 January 2017 celebrated their statehood day. 
a) Gujarat, Goa and Andhra Pradesh
b) Manipur, Tripura and Assam
c) Manipur, Assam and Meghalaya
d) Manipur, Tripura and Meghalaya

Answer : Manipur, Tripura and Meghalaya


5.   President of this country has declared a state of emergency in some of the country’s provinces amid wildfires.
a) Uganda
b) Chile
c) Ukraine
d) Brazil 
Answer : Chile


6.   It is with this country Union Cabinet approved MOU for cooperation in the field of Small and Medium Enterprises and Innovation.
a) United Arab Emirates
b) Holland
c) Saudi Arabia
d) Qatar
Answer : United Arab Emirates


7.   Who was appointed as CEO and MD of Bharti AXA General recently?
a) Sanjeev Srinivasan
b) Natarajan Chandrasekaran
c) Ganapathy Subramaniam
d) Rajesh Gopinathan
Answer : Sanjeev Srinivasan


8.   India ranks on which of the following spot in the recently released Passport Index?
a) 77th 
b) 90th 
c) 65th 
d) 78th 
Answer : 78th


9.   Name the former Indian cricket team captain who was recently inducted into Legends Club 'Hall of Fame'?
a) Kapil Dev
b) Sunil Gavaskar
c) MS Dhoni
d) None of the above
Answer :  Kapil Dev


10.         Which country topped the global ranking of the world’s most powerful passports?
a) Switzerland
b) Germany
c) Belgium
d) Netherland

Answer : Germany

3 comments:

  1. sir I would like to know that when will the admit card for ssc Mts 2017 for northern region be available

    please. reply asap

    ReplyDelete
  2. http://www.samanyagyan.co.in/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...