Featured post

SSC Recruitment 2017 | Vacancy Details | Notification of CGL CHSL

SSC Recruitment 2017, SSC Announced the Calendar for CGL 2017 and the SSC CGL 2017 Notification is going to release in the month of March...

Thursday, 14 September 2017

Last 6 Months GK and Current Affairs 2017 PDF Download

GK and Current Afffairs is one of the most important part to crack any competitive exam like SSC CGL MTS and CHSL. Here we have top quality GK and current affairs in the form of PDF all the aspirants can download Last 6 month's Current affairs in PDF. We are here mainly for SSC CGL Exam which in scheduled to be held in the month of August 2017. 

Current Affairs 2017 PDF Download

Latest GK and Current Affairs for SSC CGL 2017 in PDF


Current Affairs 2017 : Last 6 Months Current Affairs Capsule PDF Download

Free Online Current Affairs Quiz 


Important GK for Upcoming SSC Exams 2017

1.       Recently e-SOT and e-PRAN cards were launched for Atal Pension Yojana (APY) subscribers. What does PRAN stand for?
1.       Permanent Retirement Account Number
2.       Post Retirement Account Number
3.       Preferred Retirement Account Number
4.       Provident Regulated Account Number
Answer:  1

2.  Which day is celebrated as 26th April in WIP?
1. World Intellectual Property Day
2. World’s Health Day
3. World Peace Day
4. World Earth Day
Answer:  1

3.  Who has been appointed as Kazakhstan Honorary Consul recently?
1. Narayana Swamy
2. Suraj Shantakumar
3. Qadeer shah
4. Lakshmi Singh
Answer:  2

4.  With which bank has Paisabazaar.com made a tie-up for pre-qualified retail financial products?
1. ICICI Bank
2. Axis Bank
3. Yes Bank
4. Federal Bank
Answer:  3

5.  Who was appointed as new Director of secret service of USA
1. Donald Trump
2. Randolph Ailes
3. Joseph Williams
4. Bill Clinton
Answer:  2

6.  Which state constructs underwater metro tunnel?
1. Chennai
2. Mumbai
3. Kolkata
4. Kerala
Answer:  3


7.  Who introduced Aadhar two policies recently?
1. LIC
2. The New India Assurance
3. Birla Sun life Insurance
4. United India Insurance
Answer:  1

8. The central government has extended the Startups Intellectual Property Protection (SIPP) scheme till _____.
1. March 2021
2. April 2021
3. March 2020
4. April 2020
Answer:  3

9. Recently e-SOT and e-PRAN cards were launched for Atal Pension Yojana (APY) subscribers. What does SOT stands for?
1. Subscriber of transaction
2. Systematic online transmission
3. Statement of transaction
4. Subscriber online tele-verification
Answer:  3


10. India’s first sea ropeway will link Mumbai City to which Island?
1. Salsette Island
2. Elephanta Island
3. Cross Island
4. Butcher Island
Answer:  2


11. Which country will host 18th World Road Meeting (WRM 2017)?
1. Saudi Arabia
2. China
3. Russia
4. India
Answer:  4


12. The government has decided to set up the central university for Divyangs in which state?
1. Maharashtra
2. Uttar Pradesh
3. Punjab
4. Andhra Pradesh
Answer:  2


13. Mobile caravans carrying the message ‘Identity is different, but Rights are one’ to sensitize people in the rural areas about issues of gender-based discrimination were launched in which state of India?
1. Haryana
2. Punjab
3. Bihar
4. Uttar Pradesh
Answer:  2

14.  Which has NBFC in India received the commitment from International Finance Corporation for Masala Bonds/ non-convertible debentures?
1.   Tata Cleantech Capital Limited
2.   Capital First
3.   Fullerton India Credit Company
4.   Both B and C
Answer:  4


15.  The first two branches of Indian Post Payments Bank were opened at which two cities?
1.   Ranchi and Kolkata
2.   Ranchi and Raipur
3.   Kolkata and Raipur
4.   Kolkata and Delhi
Answer:  2


16. What is India’s rank in term of the importer of liquefied petroleum gas or LPG as per a report in Bloomberg?
1.   First
2.   Second
3.   Third
4.   Fourth
Answer:  2


17.  What is India’s rank in the world’s largest military spender as per figures released by Sipri?
1.   third
2.   fourth
3.   fifth
4.   sixth
Answer:  3


18.  Indian Railways is looking to set up a solar power plant in Bhilai (Chhattisgarh). What is the total cost of this power plant?
1.   Rs 50 crore
2.   Rs 100 crore
3.   Rs 150 crore
4.   Rs 200 crore
Answer:  4


19.  Which state recently signed an MOU with the Indian Railways, to plant trees adjacent to the railway tracks in the state?
1.   Uttar Pradesh
2.   Bihar
3.   Maharashtra
4.   Punjab
Answer:  3


20.  Who has been elected as the President of Amateur Kabaddi Federation of India (AKFI)?
1.   Dinesh Patel
2.   I S Israni
3.   Mridul Gehlot
4.   J K Patel
Answer:  3


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...