Featured post

SSC Recruitment 2017 | Vacancy Details | Notification of CGL CHSL

SSC Recruitment 2017, SSC Announced the Calendar for CGL 2017 and the SSC CGL 2017 Notification is going to release in the month of March...

Tuesday, 23 May 2017

SSC GK | General Knowledge and Current Affairs for SSC 2017

SSC GK 2017 For CGL , CPO SI , MTS and CHSL Exams 2018 Free Study Material in PDF for SSC exams. Download latest GK and Current Affairs 2017 for upcoming competitive exams. Here we have complete guidelines and study material to crack CGL 2017. 





1.  India and Prime Minister of which country have started a partnership aimed at increasing cooperation in sports, in the presence of batting legend Sachin Tendulkar?
  1. Bangladesh
  2. Myanmar
  3. Germany
  4. Australia
  5. Malaysia
Answer:  4

2.  What was the name of India’s first ever micro-drama festival that was held recently in New Delhi?
  1. Thespis
  2. Taapsi
  3. Ankulrama
  4. Thanes Hare
  5. Mospesis
Answer:  1

3.  Name the person who has been recently appointed as the new MD and CEO of Karnataka Bank Ltd.
  1. Kailash Krishnamurthy
  2. M Venkataraman
  3. R Vimal Shankar
  4. B P Malhotra
  5. M M Subrahmanya
Answer:  5

4.  ESAF Small Finance Bank has recently launched a social deposit scheme called ‘Hrudaya Deposit scheme’ in ___________.
  1. Thiruvananthapuram
  2. Bengaluru
  3. Thrissur
  4. Mangalore
  5. Yehlanka
Answer:  3


5.  Malala Yousafzai has recently become the youngest Nobel Prize laureate to address parliament of which of the following countries?
  1. Australia
  2. Germany
  3. Spain
  4. Malaysia
  5. Canada
Answer:  5


6.  Which Indian state has bagged the Krishi Karman Award 2015-16?
  1. Himachal Pradesh
  2. Uttarakhand
  3. Assam
  4. Chhattisgarh
Answer:  1

Some More Important Questions and Answers 

1. Who won the Humanitarian Award in the Asian Voice Charity Awards?
A. Deepika Padukone
B. Jacqueline Fernandez
C. Priyanka Chopra
D. Anushka Shetty
ANSWER: B
2. How many gold medals did the India get at the South Asian Junior Table Tennis championship?
A. 5
B. 6
C. 10
D. 8
ANSWER: C
3. Which express train to travel its first ride from Mumbai to Goa?
A. Mumbai Express
B. Tejas Express
C. Rajdhani Express
D. Bhopal Shatabdi Express
ANSWER: B
4. Who has won the award in the category of computational biology and bioinformatics in the INTEL International Science and Engineering Fair?
A. Pratik Naidu
B. Parvathi Menon
C. Praveen Kumar
D. Suresh Raina
ANSWER: A
5. What is the name of the award given by the Bengal chief Minister Mamata Banerjee recently?
A. National awards
B. Padma Bhushan awards
C. Banga Samman awards
D. Filmfare awards
ANSWER: C
6. How many Wi-Fi railway stations inaugurated in the Maharashtra?
A. 25
B. 28
C. 30
D. 15
ANSWER: B
7. Which day is observed on May 21st across India?
A. Independence Day
B. Telangana Formation Day
C. Anti – terrorism Day
D. Labour’s Day
ANSWER: C
8. Mumbai Indians defeated which team in the IPL finals recently?
A. Sunrisers Hyderabad
B. Kolkata Knight Riders
C. Rising Pune Supergiant
D. Chennai Super Kings
ANSWER: C
9. Which country has won 10 gold medals at the South Asian Junior Table Tennis Championships?
A. Finland
B. Australia
C. Russia
D. India
ANSWER: D
10. May 22nd is observed as…..
A. World Health day
B. World commonWealth Day
C. International Day for Biological Diversity
D.  World Peace day
ANSWER: C

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...