Featured post

SSC Recruitment 2017 | Vacancy Details | Notification of CGL CHSL

SSC Recruitment 2017, SSC Announced the Calendar for CGL 2017 and the SSC CGL 2017 Notification is going to release in the month of March...

Wednesday, 19 July 2017

SSC GK 2017 | General Knowledge and Current Affairs Objective type GK

SSC GK and Current affairs 2017 here we have complete guide and study material to crack SSC CGL exam 2017 most of the exams conducted by ssc are online so we also have free online test series for the competitive exam. 



1.       A council of Eight Ministers known as the Ashta Paradhan assisted?
A.      Sher Shah
B.      Balaji Baji Rao
C.       Shivaji
D.      Ahmad Shah Abdali
Answer:C
2.       Lord Buddha made his first sermon at
A.      Sarnath
B.      Pataliputra
C.      Kapilavasthu
D.      Lumbini Gardens
Answer:A
3.       Taj Mahal is on the banks of
A.      Tapti
B.      Ganges
C.      Jamuna
D.      Cauvery
Answer:C
4.       Indian Napoleon was
A.      Chandra Gupta I
B.      Samudra Gupta
C.      Skanda Gupta
D.      Chandra Gupta
Answer:B
5.       Kanishka followed
A.      Jainism
B.      Sikhism
C.      Hinduism
D.      Buddhism
Answer:D
6.       The Mughal Empire reached its zenith of expansion under
A.      Akbar
B.      Humayun
C.      Aurangazeb
D.      Shahjehan
Answer:C
7.       Do or Die slogan is associated with
A.      Mahatma Gandhi
B.      Bala Gangadhara Tilak
C.      Jawaharlal Nehru
D.      Nethaji
Answer:A
8.       The Indian National Congress was founded by
A.      Mahatma Gandhi
B.      Annie Besant
C.      W.C.Bannerji
D.      A.O.Hume
Answer:D
9.       The Civil services in India was established by
A.      Lord Rippon
B.      Lord Dalhousie
C.      Lord William Bentick
D.      Lord Cornwallis
Answer:A
10.   The founder of Portuguese power in India was
A.      Danes
B.      Salsette
C.      Albuquerque
D.      Vasco–da–gama
Answer:C

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No. 9 answer is (d)Lord Cornwallis

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...